Top 10: beste streetfood hotspots over de hele wereld

Top 10: beste streetfood hotspots over de hele wereld

Inhoudsopgave

Dat 2018 het jaar is van de ‘travel foodies’, is gebleken uit een eerder bericht op Voyago.nl. Vier op de tien reizigers gaf aan dit jaar hun bestemming aan de hand van eten en drinken te gaan kiezen. Maar ja, hoe doe je dat? Gelukkig hebben wij daarvoor deze top 10 samengesteld met de beste streetfood bestemmingen wereldwijd.

1. Tokyo, eeuwenoud
Ramen of sushi of anders vlees op een stokje, yakatori. Streetfood in Japan is eeuwenoud en overal. Laat je vooral inlichten wat je waar wanneer moet eten.

2. Mexico: geen tex-mex, echt mex!
Een van de minst goed begrepen keukens want de halve wereld verwart het met tex-mex, en het supermarktaanbod dat erbij hoort. Harde tacoschelpen zijn dus niet Mexicaans. Een zachte tortilla, een van de vele verschillende soorten (vlees)vulling, hete saus, limoen, klaar.

3. USA: New York City
Moeten we het nog uitleggen? New York heeft de hot dog zoals we die kennen uit de films, de beroemde Pastrami sandwiches bij Katz en uiteraard een slice pizza. Met de hand.

4. Thailand, streetfood nu het nog kan
Iedereen weet dat Bangkok het nummer 1 streetfood-paradijs is. Maar haast je! De stalletjes moeten weg van de overheid, iets met hygiëne en veiligheid.

5. Brazilië, smullen op Ipanema
De stad met de mooiste stranden ter wereld heeft misschien niet het allerbeste streetfood van de wereld maar wel de beste locatie om het te nuttigen. Ga op Ipanema zitten, huur een strandstoel en wacht totdat de parade aan verkopers langskomt.

6. Kaapstad, B&B
Over de Kaapse genoegen leest u verderop veel meer. We houden het kort: biltong en bier! OF anders boerewors en bier. Klaar. Of op stand dineren bij La Colombe.

7. Streetfood in Parijs? Als dat maar goed gaat…
Parijs is geen streetfoodbestemming pur sang. Parijs, dat zijn brasseries en de Michelintempels. Maar als we dan toch iets kunnen aanraden: de sandwich merguez-frites, een met Arabische pittige lamsworstjes gevulde baguette, overladen met frites.

8. Duitsland, of je worst lust
Of je worst lust?! Elke regio heeft zijn favorieten maar de currywurst is waarschijnlijk koning. Rebekuchen, de aardappelkoekjes, vooruit, die doen het ook goed, als vega gewenst is. Maar anders worst, worst en worst, Bratwurst, frankfurters en kasekrainers.

9. België, grootmeester van het frituur
Land van friet en frietliefhebbers. Het zijn vooral de sauzen die de zuiderburen grootmeesters van het patatje maken. De mayo, de Andalouse, de Samurai: eten in België is een genot.

10. London, bacon op een broodje?
Ah, de Engelsen. Ze hebben enkele van de beste restaurants ter wereld, de meest beroemde TV-chefs maar een vetklont geheten ‘bacon on a bun’ blijft een klassieker om de kater weg te eten. Want drinken kunnen ze. Nuchter is fish & chips wellicht een betere optie.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten