Top 5 beste bestemmingen in de maand augustus

Top 5 beste bestemmingen in de maand augustus

Inhoudsopgave

De warme en zonnige dagen in de maand augustus betekenen het hoogseizoen voor veel bestemmingen, toch is de grootste drukte achter de rug en heb je meer kans op een goede deal. Maar daarvoor moet je wel weten waar je moet zijn, wij hebben vijf topbestemmingen voor augustus verzameld.

1. Maasai Mara National Reserve, Kenia
De uitgestrekte natuurlijke landschappen en de enorme hoeveelheid dieren in het wild zorgen ervoor dat Kenia hoog in de Afrikaanse safari top staat. Augustus in Kenia is droog en koel, en betekent het begin van de ‘great migration’ – wat wordt beschouwd als het achtste natuurwonder van de wereld. Kuddes gnoes en zebra’s vertrekken vanuit de Serengeti naar Kenia’s Mara-regio, waar wild spotten op zijn best is. Geniet van een ‘Out of Africa’-moment in Angama Mara, een lodge met 30 suites op een steile helling van de Great Rift Valley, waar de film opgenomen werd, terwijl je de kuddes over de vlaktes ziet bewegen.

2. Big Bend National Park, Texas
De America’s National Park Service bestaat 100 jaar op 25 augustus en dat wordt gevierd met festiviteiten door het hele land, waaronder Big Bend in Texas, de status van International Dark Sky Park verdiende vanwege de ongerepte hemel zonder lichtvervuiling. Deze is zo helder dat bezoekers de Melkweg duidelijk kunnen zien liggen. De beroemde Perseid meteorenregen, wordt gezien als de beste meteorenvertoning van het jaar. En juist, deze piekt in augustus. Er is wellicht geen betere plek om hiernaar te kijken dan dit geïsoleerde gedeelte van Texas. Als je gaat sterrenkijken, vergeet dan niet om de juiste spullen mee te nemen.

3. Berlijn, Duitsland
Reis in augustus naar deze bruisende hoofdstad en je zult de laagste hoteltarieven van het jaar scoren, maar de reden hiervoor blijft een raadsel. Want augustus is juist de maand van het Internationaal Bier Festival, evenals Dance, een van de belangrijkste dancefestivals in Europa. Op culinair gebied hebben lokale restaurants sinds kort een stap vooruit gezet met internationale chef-koks die innovatieve gerechten serveren in artistieke nieuwe panden, zoals de door de Vietnamezen beïnvloede Madame Ngo en de ‘high-society hangout’ Le Petit Royal.

4. Galápagos-eilanden, Equador
Augustus is het hoogseizoen in de Galápagos: het weer is afgekoeld, de zomerse onderwaterstromingen hebben voedingsstoffen naar het wateroppervlak vervoerd en de lokale fauna leeft zich uit. De biodiversiteit is hier ongeëvenaard: spot vin- en potvissen op het eiland Isabella, zeeleeuwen en hun pups rond San Cristobal en de Plazas, reuzenschildpadden op Santa Cruz, Galápagos-pinguïns op Fernandina en jonge albatrossen op het eiland Espanola. Met een cruise haal je het beste uit je trip en stop op kleinere eilanden en leer van de natuurkundigen aan boord.

5. Ljubljana, Slovenië
De hoofdstad van Slovenië is een ware Oost-Europese tijdcapsule. De stad is de thuisbasis van majestueuze palazzo’s die zijn omgebouwd tot hotels, eeuwenoude pleinen, kronkelende trottoirs en een 9e-eeuws kasteel dat in de 16e eeuw herbouwd werd. In de binnenstad van Ljubljana vindt je fietsen in plaats van auto’s en meer bomen dan je zou verwachten van de grootste Sloveense stad. Ook is hier een moleculaire voedselbeweging ontstaan, op basis van traditionele Sloveense gerechten. Je vindt het in Špajza, dat gebaseerd is op familierecepten en Vinoteka Movia, waar de vele wijngaarden van de regio worden vertegenwoordigd.

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten