TUI Nederland start vliegvakanties weer vanaf 1 juli

TUI Nederland start vliegvakanties weer vanaf 1 juli

Inhoudsopgave

TUI Nederland is voorbereid om de vakantievluchten weer op te starten vanaf 1 juli aanstaande. Er zal in eerste instantie een beperkt aanbod vliegvakanties beschikbaar zijn; alleen die bestemmingen worden aangeboden waarvan op dit moment duidelijk is dat ze een veilig en zo comfortabel mogelijk vakantieverblijf kunnen bieden.

TUI Nederland bereidt zich met diverse scenario’s voor op het aanbieden en uitvoeren van vakanties komende zomer. Vakanties in eigen land worden al aangeboden en een aantal autovakanties in de ons omringende landen zijn naar verwachting snel weer mogelijk. Het opstarten van een vluchtoperatie vergt echter meer voorbereiding en vooruit plannen. Belangrijke vakantielanden als Spanje, Griekenland en Portugal – en dagelijks volgen er meer – geven aan weer bezoekers te kunnen verwelkomen vanaf 1 juli.

Veilig en comfortabel

Met haar eigen TUI fly vliegtuigen zal TUI vakantiegangers naar een geselecteerd aantal bestemmingen vliegen. Diverse Europese bestemmingen hebben concrete plannen om hun grenzen weer open te stellen voor vliegvakanties. Daarnaast bieden zij ook de infrastructuur voor een aangename en veilige vakantie. Waarschijnlijk zal de vakantie wel wat aanpassingen kennen die vooral voortkomen uit het beleid van ‘social distancing’. Dit is in heel Europa iets wat geldt. Uiteraard biedt TUI alleen vakanties aan die voldoen aan alle regelgeving om een veilige en zo comfortabel mogelijke vakantie te kunnen garanderen.

Klantonderzoek

Een onderzoek onder klanten van TUI wees uit dat 68 procent van de Nederlanders graag nog op zomervakantie naar het buitenland zou gaan, waarvan 71 procent de voorkeur geeft aan een zonnige Europese bestemming. 90 procent gaf aan open te staan voor een last minute aanbod. Spanje en Griekenland zijn hierbij favoriet.

Bestemmingen

De vakantiebestemmingen die als eerste aangeboden zullen worden zijn: de Griekse eilanden Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos, de Spaanse eilanden Gran Canaria, Tenerife en Mallorca en het Turkse Antalya. Ook worden er voorbereidingen getroffen om vluchten naar Curaçao en Aruba weer op te starten.

Alle voorbereidingen worden getroffen, maar de daadwerkelijke uitvoering blijft uiteraard onder voorbehoud van de formele goedkeuring van lokale autoriteiten en de mogelijkheid voor voldoende bewegingsvrijheid en vakantiebeleving voor reizigers.

Meer informatie

Op de website van TUI zal op een speciaal daarvoor ingerichte pagina, per land aangegeven worden wat de mogelijkheden voor vliegvakanties zijn en de condities beschrijven die gelden tijdens de vlucht en in het hotel. Deze informatie is volgende week beschikbaar en wordt steeds bijgewerkt met de laatste informatie. TUI neemt contact op met klanten die al een vakantie geboekt hadden naar een van deze bestemmingen om de details van het aanbod te bespreken.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten