Vakantiestress: hoe gaan we ermee om?

Vakantiestress: hoe gaan we ermee om?

Inhoudsopgave

De zomervakantie is voor een groot aantal Nederlanders al begonnen. Dat betekent dat de meeste Nederlanders zich klaarmaken voor een welverdiende vakantie. En reiszoekmachine KAYAK.nl ontdekte dat met name de vakantievoorbereidingen voor de nodige stress zorgen.

Inpakken, vertrekken en reizen naar de vakantiebestemming: voor zowel mannen als vrouwen zijn dit de meest stressvolle onderdelen van de vakantie volgens het onderzoek van de reiszoekmachine. Vrouwen en mannen blijken hierover eensgezind zijn, al worden er ook een aantal interessante tegenstellingen op dit gebied onthult.

Inpakken
Om goed voorbereid op reis te gaan starten de meeste mannen en vrouwen het liefst twee tot drie dagen voor vertrek met inpakken. Hoe zij zich voorbereiden is wél opvallend verschillend: zo maakt de meerderheid van de vrouwen (52%) een inpaklijst tegenover een derde van de mannen (33%).

Mannen raadplegen daarentegen vaker hun hulptroepen. Zo overlegt 25 procent van de heren met de partner of reisgenoot over wat mee moet en laat 12 procent de koffer checken door een ander. Sommige mannen maken het zich er helemaal makkelijk vanaf; zij laten alles door hun partner inpakken (11%). Onder de vrouwen durft maar 1 procent dit aan haar partner over te laten.

Vlucht
Niet alleen de voorbereidingen, maar ook de vliegreis zelf kan voor de nodige stress zorgen. Maar liefst 83 procent van de vrouwen geeft aan zich goed voor te bereiden om zo comfortabel mogelijk op plaats van bestemming aan te komen, tegenover 72 procent van de mannen. Een veelgenoemde voorbereiding door zowel mannen als vrouwen, is het dragen van een lekker zittende outfit en het zorgen voor genoeg vermaak.

Onder de vrouwen zijn kalmerende middelen ook populairder om zo de vlucht relaxter door te komen. Bijna 12 procent van de vrouwen geeft aan kalmerende medicatie mee te nemen voor een prettige vlucht, ten opzichte van 5 procent van de mannen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten