Wat te doen op het prachtige Maleisisch Borneo

Beklim de heilige berg van Maleisisch Borneo

Inhoudsopgave

Borneo is het op twee na grootste eiland ter wereld en verdeeld onder drie landen: een deel hoort bij Indonesië, een deel is het land Brunei en het andere deel hoort bij Maleisië. Met tropische stranden, enorme regenwouden, wilde dieren en een fantastische cultuur weet dit eiland iedereen te verrassen. Staat er een reis naar Maleisië op de planning? Bezoek dan zeker Maleisisch Borneo!

Beklim Mount Kinabalu

De grootste en meest heilige berg van Maleisië, is de Mount Kinabalu. Deze berg is 4.095 meter hoog en is een van de populairste highlights op Borneo. De hike naar de top van de berg is pittig, maar ontzettend mooi én leuk om te doen. In ongeveer 3 dagen beklim je de berg terwijl je loopt door de prachtige natuur.

Bezoek de hoofdstad van Maleisisch Borneo

De hoofdstad van het Oost-Maleisische Sabah is Kota Kinabalu. De inwoners noemen de stad zelf KK. Het is een levendige stad waar verschillende culturen samenkomen. De sfeer voelt fijn en de architectuur is bijzonder mooi. Struin de centrale Fish & Meat Market af voor verse vis. Loop ook even naar de overkant om de Filipino Market te bekijken, waar verse groenten en lokale handwerken worden verkocht. Haal hier een lekkere snack of proef de heerlijke exotische vruchten.

Maak een dagtrip naar het Bako National Park

In het zuiden van Maleisisch Borneo ligt het dorpje Kuching, wat de perfecte uitvalsbasis is voor een dagtripje naar het Bako National Park. Het oudste natuurreservaat van Sarawak heeft prachtige mangrovebossen aan de kust waar je de neusaap kan spotten. Deze apen komen alleen nog voor op Borneo. ’s Avonds kun je onder begeleiding van een gids een nachtwandeling maken door de jungle. Terwijl je loopt met een zaklamp in je hand, kom je de meest bijzondere dieren tegen.

Spot de neusaap
Bako National Park

Ga duiken bij Sipadan

Voor de oostkust ligt het eiland Sipadan. Het eiland staat in de top 5 van de mooiste duiklocaties ter wereld en dat zie je terug aan de prachtige dieren die je hier ziet. Snorkel tussen de schildpadden en koraalvissen of ga duiken terwijl je wordt omringd door verschillende haaiensoorten en roggen. Het gebied wordt goed beschermd, waardoor er maximaal 120 mensen per dag mogen duiken. Een vergunning is nodig en het beste is om deze zo vroeg mogelijk aan te vragen, zodat je kunt zwemmen tussen de prachtige dieren.

Vaar over de Kinabatangan rivier

In het oosten van Maleisisch Borneo stroomt de Kinabatangan rivier, dwars door een enorme oerwoud. Met een longtailboat maak je een boottocht over de rivier terwijl je bijzondere wilde dieren kunt spotten. Bewonder onder andere orang-oetans, krokodillen en dwergolifanten. Zeker voor de dierenliefhebber onder ons is een tocht over de Kinabatangan rivier iets wat niet tijdens je reis mag ontbreken.

Vaar over de Kinabatangan rivier
Kinabatangan rivier
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten