Wie is de Mol 2019 locaties: aflevering 1

Inhoudsopgave

Afgelopen zaterdag was de eerste aflevering te zien van het negentiende seizoen van Wie is de Mol? Het speelveld voor dit seizoen is Colombia! Benieuwd welke locaties er worden bezocht tijdens de afleveringen? Voyago.nl zet ze voor je op een rij. Hieronder de locaties van aflevering 1: ‘Op sleeptouw’.

Puente de Occidente
De eerste opdracht wordt gespeeld op de brug ‘Puente de Occidente‘ ook wel Brug van het Westen genoemd. De brug verbindt Olaya met Santa Fe de Antioquia en hangt boven de Cauca rivier. De brug is een enkele hangbrug die wordt gedragen door vier piramidevormige torens – twee op elke oever van de rivier – waarbij elke toren twee kabels verankert. De brug heeft een totale lengte van 291 meter. De bouw begon in 1887 en daardoor is het de oudste hangbrug van Colombia. De deelnemers moesten zware kisten vanaf de brug omhoog tillen tijdens de opdracht.

Santa Fe de Antioquia

Santa Fe de Antioquia
Tijdens de tweede en derde opdracht gingen de deelnemers op pad in het plaatsje Santa Fe de Antioquia. De plaats is een gemeente in het Colombiaanse departement Antioquia. De kandidaten werden verrast door een groep salsadansers op het centrale plein van het stadje: Plaza Mayor Juan de Corral. Het plein wordt gekenmerkt door de witte kerk en een grote fontein. Vanaf het begin was Santa Fe de Antioquia een mijnstad en de goudwinning is de basis van de economie geweest. Inmiddels is toerisme erg belangrijk voor het gebied. De opening van de Westertunnel (die de tijd en de afstand tussen de plaats en Medellín verkleint) in 2006 heeft toeristen in staat gesteld om gemakkelijk een bezoek te brengen aan de stad.

Plaza Mayor Juan de Corral

Vervolgens moesten de deelnemers al fietsend het plaatsje verkennen. Hierbij passeerden ze verschillende historische keren, waaronder:

  • – Iglesia de Nuestra Señora de Shiquinquira (Chinca kerk)
  • – Iglesia Santa Bárbara (Santa Barbara kerk)
  • – Iglesia Jesús Nazareno (Jesús kerk)

 

De gemiddelde temperatuur van 25,5 graden zorgt ervoor dat het het hele jaar aangenaam is in dit gebied. Hierdoor kunnen toeristen veel buitenactiviteiten doen, waaronder een dus een fietstocht door de stad.

Iglesia Santa Bárbara

Zelf Colombia bezoeken? Check hier de aanbiedingen!

___________________________________________

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten