De zeven engste locaties in Europa

De zeven engste locaties in Europa

Inhoudsopgave

Musea, kastelen en andere historische gebouwen zijn leuke bezienswaardigheden. Maar voor de echte thrillseeker vaak nog iets te soft. Met Halloween voor de deur zoomen we daarom in op de zeven engste locaties in Europa waar je wel kippenvel van krijgt. Durf jij het aan?

1. Hoia Baciu bos, Roemenië

Dracula’s kasteel in Roemenië is ontzettend populair, maar is nog niks bij het spookachtige Hoia Baciu bos in het noordwesten van het land. Sommigen zeggen dat het het engste bos ter wereld is, vooral vanwege alle paranormale activiteit die er wordt gemeld. Bezoekers beweren ook dat ze gegiechel horen en lichtbollen tussen de in mist gehulde bomen zien. Een keer zin in een ander soort boswandeling in dit horror bos in Roemenië? Het engste bos ter wereld ligt ten westen van Cluj-Napoca, nummer een van de engste locaties.

2. Borgvattnet Vicarage, Zweden

De Borgvattnet-pastorie in het noorden van Zweden, zou een van de meest vervloekte en engste locaties in heel Scandinavië zijn. De plek wordt sinds het begin van de 20e eeuw al geassocieerd met het bovennatuurlijk activiteiten. Geruchten over rondvliegende meubels, gruwelijke kreten en andere bizarre gebeurtenissen werden zo extreem dat een uitdrijving werd uitgevoerd om de pastorie van de boze geesten in de jaren 80 te bevrijden. Tot grote vreugde van horror fans, is de uitdrijving mislukt. Tegenwoordig is Borgvattnet Vicarage veranderd in een pension waar alleen de dappersten kunnen overnachten.

3. St. George’s Church, Tsjechië

Enger dan een verlaten is een verlaten dat gebouw dat toch niet helemaal leeg blijkt… St. George’s Church in Luková werd gebouwd in de 14e eeuw en werd tot de jaren 60 gebruikt, tot het dak tijdens een begrafenisceremonie instortte. In 2014 kreeg kunstenaar Jakub Hadrava de opdracht om de vervallen kerk een transformatie te geven. Hadrava creëerde ongeveer dertig witgekalkte spoken en liet ze poseren op de kerkbanken. Vandaag de dag komen toeristen van heinde en ver om de spoken van St. George’s Church in Tsjechië te bekijken.

4. Capuchin catacomben in Palermo, Italië

Alle catacomben zijn griezelig, maar niet alle catacomben zijn even creepy als die in het Capuchin-klooster in Palermo, Sicilië. Hier liggen namelijk duizenden volledig geklede en gemummificeerde lijken uit de 17e eeuw. Ze staan tegen de muur of zitten op een bankje en zijn allemaal onderverdeeld in verschillende gangen. Zo zijn er ruimtes met ambtenaren, geestelijken, vrouwen, mannen, baby’s en zelfs maagden. Veel vreemder wordt het niet, dus met recht een van de engste locaties in Europa…

5. Edinburgh Vaults, Schotland

De Edinburgh Vaults zijn een verzameling van tientallen kamers onder de South Bridge in Edinburgh. Zoals zoveel spookachtige plekken, was het ontstaan ervan redelijk onschuldig. De ruimtes werden bijvoorbeeld gebruikt als werkplaatsen en voor opslag. Maar al snel trokken er criminelen en andere louche types heen, waardoor het verhaal ontstond dat zich er ontvoeringen en moorden plaatsvonden. Tegenwoordig worden de Edinburgh Vaults beschouwd als een van de meest angstaanjagende locaties van Schotland.

6. Bottenkapel, Portugal

De naam zegt het al, een kapel gebouwd met zandsteen en menselijke resten. Het waren monniken die deze heilige plaats in Evora, Portugal, in de 16e eeuw bouwden. Omdat steeds meer begraafplaatsen in de omgeving vol raakten en moesten de monniken op zoek naar een alternatieve rustplaats voor de overledenen. Alle botten werden netjes opgestapeld, waaronder de schedels die je recht aankijken als je langs loopt. En om het allemaal nog griezeliger zijn bij het altaar twee skeletten geplaatst, misschien als stille hint voor de bezoekers dat zij ook snel aan de beurt zullen zijn…

7. City of the Dead, Rusland

De City of the Dead is niet je doorsnee stad. Eigenlijk is het helemaal geen stad; het is een necropolis. De oude begraafplaats ligt in de buurt van het dorp Dargavs in het noorden van Ossetië-Alania en werd eeuwen geleden gecreëerd door inwoners van de nabijgelegen vallei. Crypts die op kleine huizen lijken, lopen over de berghelling naar beneden, elk met een kleine put die ooit aangaf of de overledene naar de hemel was gegaan of niet. Velen vermoeden dat het mysterieuze kerkhof werd gemaakt nadat een pest door Ossetië was gegaan. Volgens lokaal bijgeloof, zou een bezoek aan de begraafsplaats je leven kunnen kosten. Maar gelukkig heb je een goed excuus om niet gaan, want de weg er naartoe is vrijwel onbegaanbaar.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten