De 6 meest bizarre vertragingsverhalen van deze zomer

Inhoudsopgave

Vertraging is altijd balen. Waarom je vlucht te laat vertrekt maakt dan niet eens uit, je wilt gewoon op vakantie, naar huis of op tijd zijn voor die belangrijke afspraak. Toch zijn de redenen achter de vertraging soms wel de moeite van het weten waard.

Neem nou deze zes bizarre vertragingsverhalen van de zomer die binnenkwamen bij vlucht-vertraagd.nl. Van een gebeten piloot (door een vis) tot een gebeten stewardess (door een passagier) en van een muizenplaag tot een onverklaarbare knal.

 1. Piloot op Mauritius gebeten door monstervis
  Een piloot wilde nog even zwemmen, maar had dat beter niet kunnen doen; hij wordt gebeten door een enorme vis en wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Er moet een andere piloot worden ingevlogen en de vlucht is 14 uur vertraagd. Compensatie: €600 per passagier.

 1. Muizenplaag in vliegtuig
  Muizen op je stoel, muizen in de wc, muizen, muizen, muizen! Een toestel van Finnair zat zo vol met knaagdieren dat het 24 uur in quarantaine moest om weer helemaal muisvrij te worden. De maatschappij voelde zich niet verantwoordelijk, de rechter oordeelde anders. Compensatie: €600 per passagier.

 1. Bruidsmeisjes missen bruiloft
  Door een vertraging van 6,5 uur komen alle vier de bruidsmeisjes te laat op de bruiloft van hun beste vriendin waarvoor ze speciaal extra vroeg het vliegtuig naar Spanje hadden gepakt. De luchtvaartmaatschappij probeerde het gemis van deze belangrijke dag goed te maken met een bon van 10 euro om iets te gaan eten op de luchthaven, hier hebben de dames vriendelijk voorbedankt, en terecht. Compensatie: €400 per passagier.

 1. Passagier bijt stewardess
  Een passagier is zo bang om te vliegen, dat hij vlak voor vertrek besluit uit te stappen. In zijn angst bijt hij de stewardess die hem wil tegenhouden. Door de commotie kan het toestel niet vertrekken, bereikt de piloot zijn maximale vlieguren en moet een collega worden opgetrommeld. De vlucht is daardoor 5 uur vertraagd. Compensatie: buitengewone omstandigheden, geen compensatie.

 1. BMX-pro mist WK
  Tijdens het opstijgen horen passagiers, waaronder een BMX-pro onderweg naar het Wereld Kampioenschap in Baku, een harde knal. Een van de motoren is uitgevallen en het toestel moet omkeren. Na 6 uur wordt de vlucht uitgevoerd met een ander toestel, de bagage met de BMX komt helaas niet mee. Compensatie: €600 per passagier.

 1. Sollicitant mist sollicitatiegesprek
  Door een vertraging van 4 uur loopt de planning van een sollicitant volledig in de soep. Ze mist haar transfer én het sollicitatiegesprek. Compensatie: €250 per passagier.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten