Dinsdag beste dag om te vliegen deze zomer

Dinsdag beste dag om te vliegen deze zomer

Inhoudsopgave

Als je deze zomer gaat vliegen, kun je het beste op een dinsdag vertrekken. Op deze dag zijn op de luchthavens Schiphol en Eindhoven de minste vluchten vertraagd. Dit voorspelt internationaal vluchtvertraging- en compensatiebedrijf AirHelp.

Beste tijdstip
Woensdag en maandag zijn de slechtste dagen om te vliegen. Vanaf Rotterdam Airport vertrekken ‘s maandags de meeste vluchten op tijd, terwijl op woensdag de kans op vertraging het grootst is. Ongeacht de dag en de luchthaven vanwaar gevlogen wordt, is de verwacht dat het gros van de vertragingen zal plaatsvinden tussen 16:00 en 22:00 uur. Vluchten in de nacht, tussen 22:00 en 06:00 uur, vertrekken het vaakst volgens schema.

Slechtste weekend per luchthaven
Aan de hand van cijfers uit 2017 wordt verwacht dat tussen 6 en 8 juli de meeste vertraging plaatsvindt op Schiphol. Ook het weekend van 16 en 17 juli en de daaropvolgende week is de kans op vertraging voor vluchten binnen Europa groot. Voor Rotterdam Airport geldt hetzelfde. Wie vanaf Eindhoven Airport vliegt kan het beste het laatste weekend van augustus mijden. Mogelijke verklaring voor de verwachte vertragingen is de start van de schoolvakanties (7, 14 en 21 juli voor respectievelijk regio Zuid, Midden en Noord) en de start van de bouwvak twee weken later.

Meeste vertraging naar Londen
Uit data van de zomerperiode in 2017 blijkt dat vluchten van Schiphol naar London Gatwick de kroon spannen als het om vertraging gaat. Van de 626 vluchten die vertrokken waren maar liefst 276 vluchten vertraagd. Bestemmingen als Londen Heathrow, Lissabon en Parijs volgen op nauwe voet. Vanuit de luchthaven van Eindhoven waren de vluchten naar Dublin en Manchester het vaakst vertraagd en vanaf Rotterdam waren dat vluchten naar London City en Ibiza. Het gaat hier om absolute cijfers.

Top 10 bestemmingen
Dat Londen de bestemming is met de meeste vertragingen doet niet af aan de populariteit van de bestemming. Het is voor de luchthavens van Amsterdam en Rotterdam de meest populaire route, zo blijkt uit data van AirHelp. Vanaf Eindhoven vertrekken de meeste vluchten in de zomer naar Malaga. De hele top 10 van populairste routes vanaf Schiphol ziet er als volgt.

1. Londen Heathrow
2. Manchester
3. München
4. Barcelona
5. Dublin
6. Parijs
7. Birmingham
8. Frankfurt
9. Zurich
10. Kopenhagen

Populaire routes vanaf Eindhoven en Rotterdam
Voor Eindhoven is de top 10 vliegbestemmingen: Dublin, Manchester, Boedapest, Rome, Ibiza, Malaga, Lissabon, Sofia, Mallorca, Barcelona. Vanaf Rotterdam is dat Londen City, Ibiza, Gerona, Malaga, Mallorca, Barcelona, Faro, Alicante, Rome, Split.

Vliegproblemen? Dit zijn je rechten
Bij een vertraagde of geannuleerde vlucht en in gevallen van een overboekte vlucht, kunnen passagiers recht hebben op compensatie tot wel 600 euro persoon. Voorwaarde is dat de luchthaven van vertrek zich in de EU bevindt of dat de luchtvaartmaatschappij in de EU is gevestigd. Daarnaast moet de vertraging zijn veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij. De compensatie moet worden geclaimd binnen drie jaar na de datum van de vertraagde vlucht. Buitengewone omstandigheden, zoals een storm of medische noodgevallen, stellen een luchtvaartmaatschappij vrij van hun verplichting tot compensatie.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten