Actie op Schiphol tegen dierenleed op vakantie

Actie op Schiphol tegen dierenleed op vakantie

Inhoudsopgave

In de vertrekhal op Schiphol wordt deze week aandacht gevraagd voor het dierenwelzijn op vakantie. De actie wordt gevoerd door Stichting Spots, samen met de World Animal Protection en Stichting Aap. Er is juist voor deze week gekozen vanwege de drukte op de luchthaven.

Via de ‘Digital Departure Schermen’ wordt er in vertrekhal 1 en 2 gewaarschuwd tegen het knuffelen met welpjes, ritjes op olifanten en andere interactie tussen toeristen en dieren. Iedere drie minuten komt een boodschap in beeld.

Dit zou de manier zijn om de mensen te bereiken die naar (vakantie)bestemmingen gaan waar attracties met dieren worden aangeboden. Volgens World Animal Protection stijgt het aantal olifanten dat wordt gevangen voor het vermaken van toeristen in Azië namelijk nog steeds.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten