Slapen tussen circusolifanten in Knuthenborg Safaripark (Denemarken)

Inhoudsopgave

Vier voormalige circusolifanten zijn in mei 2020 vanuit twee verschillende circussen naar Knuthenborg Safaripark verhuisd, nadat het houden van wilde dieren in circussen in 2018 in Denemarken illegaal werd. Sinds juni 2021 zijn ook vijf tijgers overgeplaatst om hier van een welverdiend pensioen te genieten. En het bijzondere is, je kunt nu vlak bij deze pensionado’s overnachten!

Vier voormalige circusolifanten zijn in mei 2020 vanuit twee verschillende circussen naar Knuthenborg Safaripark verhuisd, nadat het in Denemarken in 2018 verboden werd om deze wilde dieren in het circus te houden. Djungla, Lara, Jenny en Ramboline zijn alle vier op leeftijd en maken het heel goed, volgens Camilla Ellehammer Haxgart, communicatiemanager van Knuthenborg Safaripark. De olifanten zijn verhuisd naar een gebied ter grootte van 14 hectare (gelijk aan ongeveer 20 voetbalvelden) om hen zoveel mogelijk het gevoel te geven in de vrije natuur te zijn. Door de grootte en indeling van het park kunnen de dieren elke dag op verschillende manieren uitgedaagd worden, waardoor hun instinct om voedsel te zoeken wordt geactiveerd.

Circustijgers

Naast de olifanten worden sinds kort ook gepensioneerde tijgers in het park opgevangen. Knuthenborg Safaripark heeft samen met Dyrenes Beskyttelse (Dierenbescherming) en met steun van de QATO Foundation een tijgerfaciliteit ontworpen die gepensioneerde circustijgers en op termijn andere zogenaamde ‘geredde’ tijgers zal huisvesten. Tot nu toe zijn er 5 tijgers opgenomen. De faciliteit wordt de grootste in zijn soort in Europa, waar tijgers het hele jaar door buiten kunnen zijn.

Glamping tussen de wilde dieren

Vanaf het voorjaar van 2021 kunnen bezoekers in luxe safaritenten naast de olifanten verblijven. De tenten hebben 2 tweepersoonskamers en een kamer met een stapelbed. Verder is de tent uitgerust met keuken- en toiletfaciliteiten en ook op het buitenterras kan gekookt worden. Misschien zie je tijdens het koken de olifanten wel spelen bij het naastgelegen meer, samen met de zebra’s en struisvogels die in het gebied verblijven. Net alsof ze zich op de echte savanne van Afrika bevinden. Naast de luxe safaritenten, kunnen gasten ook verblijven in één van de splinternieuwe cabins. Deze zijn aan een kant voorzien van een glaswand, wat het mogelijk maakt om naar de wolven te kijken die naast de deur leven. En vanaf het balkon kunnen gasten de bizons spotten die door het gebied zwerven.

Wil (en durf) je nog dichterbij te komen? Meld je dan aan voor de ochtendactiviteit, waarbij je de dieren een goedemorgen mag wensen.

Over Knuthenborg Safaripark 

n Knuthenborg Safaripark op het eiland Lolland, een van de Oost-Deense eilanden, ligt de Afrikaanse dierenwereld binnen handbereik. Op zo’n 600 hectare leven hier meer dan 1000 dieren in de natuur: witte wolven, tijgers, neushoorns, zebra’s, giraffen, kangoeroes, apen en nog veel meer. Bezoekers verkennen het park met de eigen auto of met de safaribus en – op de veilige plekken – te voet. Toegang tot het Knuthenborg Safaripark kost, afhankelijk van het seizoen, van 159 tot 239 DKK voor volwassenen (ongeveer 21 tot 32 euro) en 99 tot 149 DKK voor kinderen tot 11 jaar (ongeveer 14 tot 20 euro). Kinderen onder de drie jaar hebben gratis toegang.

Sharon Evers

Sharon Evers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten