De beste pretparken van Duitsland

De beste pretparken van Duitsland

Inhoudsopgave

Het beste pretpark ter wereld, Europa-Park ligt hier en daar blijft het niet bij. Duitsland heeft een keur aan bijzondere attractieparken, waarbij steeds meer aan de beleving wordt gedacht. De thematisering is minstens zo belangrijk als de attractie zelf.

Europa-Park is inmiddels twee keer op rij verkozen tot beste attractiepark ter wereld en sleepte daarbij de zogenoemde ‘Golden Ticket Award’ in de wacht. Het Duitse pretpark won de prijs door de mix van verschillende attracties voor alle leeftijdscategorieën, de shows, de horeca en de themahotels.

Klugheim
Zoals eerder is beschreven bevindt het beste pretpark ter wereld zich bij onze oosterburen, maar er zijn nog een aantal grote attractieparken te vinden. Iets verder weg, maar nog steeds goed te bereiken, ligt Phantasialand. Het park ligt in het Duitse Brühl, nabij Keulen. Het park bestaat uit verschillende themagebieden, waaronder Berlin, China Town, Deep in Africa, Fantasy, Mexico en Mystery. Onlangs is het themagebied Klugheim geopend. In dit themagebied zijn maar liefst twee nieuwe achtbanen gebouwd. Eén daarvan is een nieuwe lanceerachtbaan genaamd Taron. Taron is de snelste multi-launch-coaster ter wereld, de achtbaan wordt dan meerdere keren gelanceerd met meer dan 100 kilometer per uur. De andere achtbaan in het gebied, genaamd Raik, is de langste en snelste familie-boomerang ter wereld. Dat wil zeggen dat de baan zowel vooruit als achteruit wordt afgelegd.

Star Trek
Vlak over de grens, nabij de Duitse plaats Bottrop, ligt Movie Park Germany. Zoals de naam al doet vermoeden staat het park in het thema van de filmwereld. Zo heeft het park een ‘spookhuis’ met als thema de bloederige tv-serie ‘The Walking Dead’. Het is de bedoeling dat de bezoekers een parcours afleggen waarbij ze worden opgeschrikt door acteurs en schrikeffecten. Ook dit jaar is een nieuwe attractie geopend. De achtbaan genaamd ‘Operation Enterprise’ heeft als thema Star Trek. Bezoekers worden in de attractie drie keer gelanceerd, zowel vooruit als achteruit. Operation Enterprise wordt gebouwd in de buurt van de hoofdingang van het park en kost ongeveer 10 miljoen euro om te bouwen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten