Egypte maakt flinke inhaalslag

Egypte maakt flinke inhaalslag

Inhoudsopgave

De boekingen naar Egypte stijgen weer. Het populaire Afrikaanse vakantieland heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar het krabbelt weer op. Dankzij deze positieve ontwikkeling hebben touroperators goede verwachtingen voor aankomende zomer.

Uit onderzoek van ANVR/GfK Travelscan blijkt dat er al flink is geboekt tot en met februari 2017. Voor aankomende zomer zijn de boekingen al met 136 procent gestegen, in vergelijking met zomer 2016. Afgelopen winter werd er 42 procent meer naar Egypte geboekt dan in de winter van 2015/2016.

Een flinke inhaalslag

‘Momenteel zien wij een sterke groei van 58 procent op Egypte, waarbij we dagelijks tientallen boekingen meer hebben dan afgelopen jaar. We plannen ook voor winter 2017-2018 een flinke groei voor Egypte’, aldus Hanita van der Meer, PR & communicatie specialist bij Thomas Cook tegenover Voyago. Ze verklaart deze stijging aan de hand van de rust die naar Egypte zou zijn teruggekeerd.

Volgens Joke Heijdra, manager product group bij TUI, is het prima vertoeven in de Egyptische badplaatsen. ‘Hier komen vele vakantiegangers om te genieten van een vakantie in de zon. De boekingen lopen dit jaar zeer goed. We zullen zeker nog niet uitkomen op het niveau van het topjaar voor Egypte, maar maken wel een flinke inhaalslag.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten