Het beste van de Canadese natuur

Het beste van de Canadese natuur

Inhoudsopgave

Dat het Canadese natuurschoon wereldwijd bekend en geliefd is, weet je misschien al. Maar weet je ook waar je het beste orka’s kunt spotten? Of in welk nationaal park kun je genieten van het mooiste uitzicht? De redactie van Voyago.nl praat je helemaal bij.

Canada staat bekend om de vele natuurparken en de overweldigende uitzichten die er in deze parken te zien zijn. Het Banff National Park is de meest bekende van alle nationale parken van het land. Met name het uitzicht nabij Lake Louise is spectaculair. Het gehele jaar zijn er verschillende activiteiten rondom het 2,5 kilometer grote meer. In de zomer kajakken en in de winter schaatsen zijn uitermate populair.

Ook het Auyuittuq National Park staat garant voor mooie foto’s. Dit park, vlak voor de kust van Groenland, is wat lastiger te bereiken vanuit de bekende steden van Canada, maar deze extra moeite zal bij aankomst direct worden vergeten. Zo herbergen er een aantal van de hoogste pieken van het Canadese Schild (noordwest Canada) zich in dit park en is de wildlife in dit gebied zeer gevarieerd. Met name de echte outdoor-liefhebbers kamperen in, wandelen door of beklimmen de toppen in het ruige terrein van dit nationale park.

Winterse zonsondergang bij Peggy’s Point, Nova Scotia

Wie toch van de natuur wil genieten, maar niet wil overnachten in een tent middenin de wildernis is de provincie Nova Scotia ideaal. Menig bezoeker van dit in het uiterste oosten gelegen gebied geniet in volle teugen van de mooie natuur, maar komt in de avond terug in een heerlijke, verwarmde hotelkamer. Activiteiten als fietsen, wandelen over de uitgezette routes en kajakken over de vele riviertjes en beekjes van de provincie zijn zeer populair.

Waanzinnige wildlife
Aan zowel de west- als de oostkust kunnen orka’s, walvissen en dolfijnen worden gespot, het land doet dan ook met recht de benaming als ‘walvis walhalla’ aan. De beste plek om deze prachtige dieren te bewonderen is het aan de westkust gelegen Vancouver Island. Langs het zuidelijke puntje van dit eiland, nabij Victoria, de hoofdstad van de provincie British Columbia, zwemt een groep van minstens 70 orka’s. Vanuit Victoria kunnen er verscheidene tours worden geboekt en wanneer er een tour met een zodiac wordt gemaakt, heb je met een beetje geluk een grote groep orka’s om je heen zwemmen.

Niet alleen bij het zuidelijk gelegen Victoria is het mogelijk om op zoek te gaan naar de wildlife van Canada. Nabij het in het westen gelegen Tofino zijn er vele bultruggen en grijze walvissen te ontdekken. Een boottour in dit gebied duurt zo’n twee tot drie uur en onderweg komen er naast de eerder genoemde walvissen ook zeehonden en -leeuwen voorbij. Hoewel er in het oosten van het land grotere groepen bij elkaar zwemmen, is de kans op het spotten van walvissen in het westen van Canada groter.

Pacific Rim National Park
Er zijn talloze nationale parken in Canada, echter is het Pacific Rim park zo gevarieerd en populair dat het een gebied is waar de bezoeker zich bij wijze van spreken weken kan vermaken. Meer dan één miljoen toeristen per jaar bezoeken dit gebied vanwege de vele wandelmogelijkheden en de zomerse activiteiten die hier kunnen worden gedaan. Het wereldberoemde West-Coast Trial is vooral onder de zeer beoefende wandelaars populair.

Voor de bezoekers die het wat minder actief aan willen pakken, maar toch de natuur willen zien, is de 3,5 uur durende highway 4 van Nanaimo naar Tofino een uitstekend alternatief. In het natuurgebied bevindt zich ook zo’n twintig kilometer aan zandstrand. Niet alleen de standaard zomerse activiteiten als windsurfen, surfen en zonnen zijn hier veel beoefend, ook de minder actieven hebben hier urenlang plezier. De Pacifische Oceaan zorgt er namelijk voor dat er van alles aan de kust aanspoelt.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten