Hevige bosbranden in Zuid-Frankrijk

Hevige bosbranden in Zuid-Frankrijk

Inhoudsopgave

Het zuiden van Frankrijk en het eiland Corsica hebben te maken met grote bosbranden. Maandag 24 juli is 1400 hectare bos (zo’n 2800 voetbalvelden) afgebrand.

Brandweerlieden bestrijden de branden onder meer op het eiland Corsica en in de omgeving van kustplaats Nice tegen. De vlammenzee zou ook een bedreiging zijn voor verschillende huizen nabij Saint-Tropez.

Zo’n 50 kilometer ten noorden van Marseille, in het dorpje Mirabeau, zijn honderd inwoners geëvacueerd. Het dorpje Bastidonne in de regio Vaucluse werd het zwaarst getroffen, hier ging 600 hectare bos in vlammen op. Door de wind kon het vuur zich snel verspreiden.

Verschillende bossen zijn niet toegankelijk voor bezoekers. Vlakbij Nice werd de stad Carros getroffen. In Corsica worden onder meer brandweerploegen ingezet bij Bastia.

Een deel van de snelweg A51 is afgesloten en dat geldt ook voor de spoorlijn tussen Briançon en Marseille. Volgens de ANWB gaat het om de A51 tussen Pertuis en Manosque en om de A51 tussen Manosque en Saint-Paul-lès-Durnace.

Volgens de autoriteiten zijn de branden nog niet onder controle, maar is het vooruitzicht positief door de weersomstandigheden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten