Kies de beste zitplaats in het vliegtuig

vliegtuigstoel

Inhoudsopgave

Reiszoekmachine KAYAK.nl deed onderzoek naar de beste vliegtuigstoelen aan boord. In samenwerking met Dan Air, steward en auteur van het boek ‘Confessions of a Trolley Dolly,’ creëerde KAYAK.nl een infographic waarin de voor- en nadelen van bepaalde zitplekken uiteen zijn gezet. Met deze tips kies je altijd de beste zitplaats!

Vliegtuigstoel 1A: meeste beenruimte, wel fris
In de Airbus A320-vliegtuigen die easyJet en Vueling vaak gebruiken voor korte vluchten, staat vliegtuigstoel 1A volgens KAYAK.nl bekend als de beste zitplaats. Hier krijg je extra beenruimte, heb je grote kans dat je als eerste eten en drinken krijgt geserveerd en kun je ongehinderd naar buiten kijken. Wel is 1A een van de koudere plekken in het vliegtuig en is het aan te raden iets warms mee te nemen.

Vermijd rij 44 op een Boeing 777
In de Boeing 777-vliegtuigen waarmee KLM, Emirates en British Airways veel vliegen, zouden de vliegtuigstoelen op rij 44 en 45 beter vermeden kunnen worden. Hier heb je minder beenruimte, kan de stoel minder ver naar achter en zit je erg dichtbij de wc’s en de crew-ruimte.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten