Passagier fysiek verwijderd van overboekte United vlucht

Passagier fysiek verwijderd van overboekte United vlucht

Inhoudsopgave

Een mannelijke passagier die weigerde de overboekte United vlucht 3411 van Chicago O’Hare International Airport te verlaten, is fysiek verwijderd door airline security, zo meldt CNN. Het ging om de vlucht op 9 april van Chicago naar Louisville. Op videobeelden, gefilmd door medepassagiers, is te zien hoe de man gedwongen weggesleept werd door het gangpad van het vliegtuig.

Omstaande passagiers hebben het incident vastgelegd op film via mobiele telefoons en gedeeld via social mediakanalen. De beelden hebben veel woede opgewekt onder kijkers, wat resulteert in een publiciteitsnachtmerrie voor de Amerikaanse airline.

United vroeg passagiers om vrijwillig afstand te doen van hun vliegtuigstoel in ruil voor compensatie. Vier bemanningsleden hadden een plek nodig aan boord, met het oog op een vervolgvlucht vanuit Louisville, die anders geannuleerd moest worden.

Volgens United woordvoerder Charlie Hobart werd standaard procedure aangehouden. ‘Dat vliegtuig moest vertrekken. We wilden onze klanten naar hun bestemming krijgen, en wanneer een van de vier passagiers weigerde van boord te gaan, moesten we de Chicago Police Department bellen’, aldus Hobart via Independent

Oscar Munoz, CEO, United reageert geschokt op het incident met excuses in een online verklaring

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten