Ruimbagagekosten fors gestegen en steeds vager

Ruimbagagekosten fors gestegen en steeds vager

Inhoudsopgave

Het is bekend: steeds vaker betaal je voor ruimbagage. Maar hoeveel precies is soms vaag en de verschillen per airline zijn groot. Goedkoper wordt het in ieder geval niet.  De prijzen voor het meenemen/bijboeken van ruimbagage zijn, zeker binnen Europa, de afgelopen twee jaar fors gestegen, soms zelfs meer dan honderd procent. Het loont in ieder geval de moeite op tijd onderzoek te doen.

Ticketaanbieder Weflycheap deed onderzoek en maakte een nuttige opsomming over de verschillen tussen nu en twee jaar geleden. Een paar nieuwkomers (niet meegenomen in de vergelijking van 2015) in de opsomming ng zijn Turkish Airlines, Aeroflot en Iceland Air, die wel gratis ruimbagage hanteren bij vluchten binnen Europa. Waar sommige prijzen van maatschappijen met (meer dan) 100 procent zijn gestegen in twee jaar, blijkt de grootste stijger van dit onderzoek KLM. Hier betaal je anno 2017 €25,- voor het bijboeken van een koffer op een vlucht binnen Europa, waar de klant in 2015 als FlyingBlue member (gratis lidmaatschap) nog voor een tientje een koffer kon bijboeken.

Bij de intercontinentale vluchten valt het op dat reizigers zich nog steeds beter kunnen houden aan de inbegrepen kilo’s die meegenomen mogen worden, aangezien de kosten anders behoorlijk kunnen oplopen. Bij een vlucht van Amsterdam naar Dubai betaalt men met Emirates €158,- per 5kg overgewicht, maar ook de kosten voor het bijboeken van een extra koffer kunnen oplopen tot wel €150 per extra koffer. Opvallend is dat TUIfly en Norwegian als enige maatschappijen in deze lijst geen gratis ruimbagage hanteren op een intercontinentale vlucht.

WeFlyCheap heeft 30 luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergeleken in twee categorieën, namelijk: Vluchten binnen Europa en Intercontinentale vluchten. Bij alle prijzen is uitgegaan van (standaard) Economy class en het online bijboeken van bagage.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten