10 tips voor Tokyo

tips Tokyo

Inhoudsopgave

Japan wordt steeds populairder als vakantiebestemming. En dat is niet voor niets. Een paar redenen? De cultuur, de veiligheid, de behulpzaamheid en natuurlijk de fantastische keuken. Alleen in Tokyo kan je je al dagen vermaken! Daarom 10 tips voor Tokyo van onze redacteur Tijn Kramer. (foto bovenaan: Luciano Mortula – LGM / Shutterstock.com). Wil jij het Tokyo-gevoel alvast een beetje in huis halen? Bestel dan onze Tokyo Tripel.

1. Beste hotelbar ter wereld

Misschien heb je ‘m gezien, de film Lost in Translation, de prachtige film met Bill Murray en Scarlett Johansson in Tokyo. Heerlijke beelden van de stad en de complete verwarring die je soms overkomt. Het hotel in kwestie is het parkk Hyatt de hotelbar is net zo goed als in de film. Bestel een Japanse whisky, inmiddels algemeen erkend als mondiale top. Helaas is het nu nog wel even wachten voordat je weer een heerlijk drankje kan bestellen aan deze bar.

2. Shinkansen!

De Japan Railpass is een uitstekende aankoop als je door het land wilt reizen. Je kunt deze alleen buiten Japan kopen, voor rond de 250 euro, maar dan kun je een week vrij reizen, inclusief heel veel shinkansens, de beroemde hogesnelheidstrein. Lijkt een flink bedrag, maar dat haal je er snel uit.

Tokyo
Shikansen (foto: tackune / Shutterstock.com)

3. Metro Madness

Elke wijk lijkt anders in Tokyo. Shinjuku, Tsukiji, Roppongi, Shibuya Je reist tussen de wijken door tijd en trend heen. Wat normaal is in de een, is not done in de ander. De belangrijkste metro/treinlijn (Yamanote) van Tokyo is al snel je beste vriend. De metro van Tokyo is een bezienswaardigheid op zich, met de precisie van een Zwitsers uurwerk. De spits is druk, maar de Japanners zijn te beleefd om het echt stressvol te maken. De wijken in Tokyo zijn dusdanig verspreid dat veelvuldig metrogebruik dagelijkse kost wordt. 

4. Authentiek: Yakatori Alley

Aan de rand van Ginza vinden we het rokerig klinkende Yakatori Alley, een onkruid overblijfsel van vroeger. Onder de rails vind je hier kleine betaalbare eetttentjes met de beroemde yakitori, de kipspiesjes, met soja of met zout, weg te spoelen met bier of sake. De yakitori smaken fantastisch, en net als de andere soorten izekaya, de simpele Japanse eetcafeetjes, de ideale plek voor culinaire genoegens en betaalbare drank.

Yakatori Alley (foto: Sira Anamwong / Shutterstock.com)

5. Meer Michelinsterren dan Parijs

Tokyo is namelijk de culinaire hoofdstad van de wereld – het heeft meer Michelin sterrenrestaurants dan New York en zelfs Parijs! Top of the line is een Kaiseki diner, dat bestaat uit vele gangen, met precisie en artistiek gemaakt door de allerbeste Japanse chefs. Een kostbaar maar indrukwekkend geheel. Maar elke zichzelf respecterende wereldberoemde chef heeft er een restaurant, van Gordon Ramsey in het excellente Conrad Tokyo tot Joel Robuchon. Enkele namen om te onthouden zijn Sabatini, Hinokizaki, Kamon, L’osier en Sushiko.

6. Vintage Vibes

Op zoek naar iets anders? Dan is Harajuku leuk, de hippe wijk, vol met vintagekleding en leuke eettentjes. Hier lopen bont uitgedoste mangameisjes rond, een soort überkleurijke Goth.  Ideaal voor cadeautjes voor de (tiener)kinderen.

Tokyo
In Tokyo ligt het drukste zebrapad ter wereld, Shibuya Square

7. Must See: Golden Gai in Sjinjuku

Shinjuku is een andere wereld. Dit is het domein met metershoge neon. Met voor de latere uren een alles overdonderend nachtleven, met karaoke, jazzbars, dure lounges, pubs, foute buurten en drukke straten. Must see is Golden Gai, een kleine wijk met piepkleine barretjes, vaak niet groter dan een kinderkamer. Sommige zijn hartelijk voor buitenlanders, anderen zijn meer gesloten. Het is een fantastische avond uit, een herinnering aan het gesloten Japan van voor de jaren zestig.

8. Gadgetwalhalla

De hoogtepunten stapelen zich op: de laatste gadgets op electronicagebied bekijken in Akihabara (waar je ook nog heel ouderwets maar o zo leuk volop videospelletjes kan spelen in talloze arcades). Hier kom je ook om leuke electronische gadgets te kopen, Nintendo games te kopen of Pickachu poppetjes in te slaan.

9. Super Nintendo World

Okay, naast alle tips voor Tokyo hebben we nog een tip, want nu we het toch hebben over Nintendo willen we jullie dit niet onthouden. In Universal Studios Japan in Osaka is dit jaar namelijk Super Nintendo World geopend. Dompel jezelf onder in de wereld van Mario, Luigi, Princess Peach en Bowser. De topattractie? Real-life Mario Kart! Woohoo! Wil je liever niet Super Nintendo World in Japan bezoeken? Het park is ook in aanbouw in Universal Studios in Florida.

https://youtu.be/Q_bb6s92ijU
Super Nintendo World Japan

10. Sumo & Sport

Tokyo is sportgek. Sumo-worstelen is de nationale sport en een uitstekende blik op Japans leven vol met eigenaardige gebruiken. Let wel: toernooien zijn niet altijd, enkel in januari, mei en september. Een alternatief in andere maanden is het bezoeken van een Sumo-training. Honkbal is ook zeer geliefd en van hoog niveau en ook zeker de voetbalcompetitie is de moeite waard, met mooie stadions en vol enthousiasme. Ook een potje rugby mag niet ontbreken. In 2019 werd in Japan namelijk nog het WK-rugby georganiseerd.

Heb jij iets aan deze Tokyo insider tips en zie jij een Citytrip naar Tokyo wel zitten? Bekijk dan hier eens een paar opties.

Psst. We hebben nog een Tokyo tip voor je…

11. Tokyo Tripel

We hebben sinds kort ons eigen biermerk. In Tokyo ontstond het idee voor een droge, licht bittere, verwarmende tripel. Om precies te zijn in Bar Trench, na een gouden tip van een KLM-piloot. Bar Trench ligt op 200 meter van het Ebisu station en heeft een authentieke, sepia-achtige sfeer, met in het interieur veel gebruik van bakstenen, hout en glas. Hier ontdekten we de smaakcombinatie van koud bier met wasabi, oftewel: gember. Deze wortel is geschild en geperst om vervolgens de juiste smaaksensatie aan dit bier toe te voegen. Kanpai! Bestel nu jouw Tokyo Tripel hier.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten