Voyago, Beers of the World: ga met ons mee op wereldreis!

Voyago bier

Inhoudsopgave

Vandaag presenteren we ons eigen biermerk: Voyago, Beers of the World! Het idee is ontstaan op de redactie van Voyago.nl, ten tijde van de coronacrisis. Het team achter het platform is gecombineerd al in meer dan 120+ landen ter wereld geweest. En waar we zijn geweest, daar is ook minstens één biertje gedronken.

Al deze biertjes en de reizen er omheen hebben hun geheel eigen verhaal en karakter. Uit de drie mooiste reizen zijn drie prachtige biertjes ontstaan: de Buenos Aires Blond, de Auckland IPA en de Tokyo Tripel. Een geheel eigen smaak met een geheel eigen, persoonlijk verhaal. De Tokyo Tripel is licht bitter, met een vleugje gember. De Auckland IPA is gebrouwen met een typische hop uit Nieuw-Zeeland. De Buenos Aires Blond tenslotte bevat een sprankje maté, de nationale drank van Argentinië.

“Ondanks de huidige reisbeperkingen willen we mensen meenemen naar mooie bestemmingen. Door een lokaal ingrediënt uit het betreffende land aan ons bier toe te voegen, ontstaat een lokale smaak die je anders alleen kunt proeven door echt naar de bestemming te gaan. Neem een Voyago-biertje en je bent even op wereldreis. Daarom noemen we ons bier ook: Voyago, Beers of the World.”

Buenos Aires Blond

Dit blonde bier is een combinatie van bier en de nationale drank van Argentinië: Maté. Tijdens ons bezoek aan Argentinië belandden we in Cerveza Patagonia, in het centrum van Buenos Aires. Deze bar ligt op een steenworp afstand van het roze regeringsgebouw waar Eva Perron (Evita) haar beroemde speech hield. Ik genoot daar van mijn lekkerste blond biertje ooit, maar wellicht kwam dat door de combinatie met de net daarvoor gedronken Maté waardoor deze twee smaken zich zo mooi mengden. Salud!

Auckland IPA

Uiteraard waren wij van Voyago ook in Nieuw-Zeeland. De voormalige hoofdstad Auckland heeft een grote baai midden in de stad, en wij kunnen u vertellen: het was daar goed toeven! Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn zuivere lucht, schone water én prachtige hop. Voor deze IPA gebruikten we een typische hop uit Nieuw-Zeeland, Nelson Sauvin, die zich kenmerkt door druif en andere fruitachtige smaken. Cheers mate!

Tokyo Tripel

In Tokyo ontstond het idee voor een droge, licht bittere, verwarmende tripel. Om precies te zijn in Bar Trench, na een gouden tip van een KLM-piloot. Bar Trench ligt op 200 meter van het Ebisu station en heeft een authentieke, sepia-achtige sfeer, met in het interieur veel gebruik van bakstenen, hout en glas. Hier ontdekten we de smaakcombinatie van koud bier met wasabi, oftewel: gember. Deze wortel is geschild en geperst om vervolgens de juiste smaaksensatie aan dit bier toe te voegen. Kanpai!

Verlang jij ook zo om weer op reis te kunnen? Ga dan met ons op wereldreis en probeer onze biertjes zelf. Cheers!

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten