Uber komt in 2020 met vliegtaxi’s

Uber komt in 2020 met vliegtaxi’s

Inhoudsopgave

Taxidienst Uber wil in 2020 het eerste netwerk van elektronische vliegtuigen gaan testen, waarbij passagiers kunnen worden vervoerd in kleine vliegende taxi’s. De vliegtaxi’s moeten overbelasting op de wegen en de uitstoot van schadelijke gassen verminderen, zo meldt onder andere Business Insider. Uber noemt vliegtaxi’s VTOL’s, kort voor ‘Vertical Take-off and Landing Vehicles.’

De toestellen lijken op een kruising tussen een helikopter en een drone en brengen passagiers van de stad naar buitenwijken of vliegen tussen steden in. In een kort tijdsbestek. Zo zou een rit met de vliegtaxi van de Marina in San Francisco naar San Jose in Californië maar 15 minuten vliegen zijn, in plaats van ruim een uur rijden.

Uber maakt gebruik maken van elektrische vliegende taxi’s gebouwd door partners van Uber Elevate. Dallas-Forth Worth en Dubai zijn lanceringspartners. Uber wil dinsdag aankondigen dat zij het Uber Elevate netwerk willen debuteren op de World’s Fair in Dubai in 2020. Om de ambitieuze plannen te kunnen realiseren werkt Uber ook samen met Pipistrel Aircraft, Embraer, Mooney en Bell Helicopter om de elektrische vliegtuigen te bouwen.

‘Het is een druk op een knop en een korte vlucht,’ meldt Jeff Holden, Chief Product Officer van Uber, in zijn keynote op de Uber Elevate Summit, aldus Business Insider. ‘Net als wolkenkrabbers toestaan ​​dat steden het beperkte land efficiënter gebruiken, zal stedelijk luchtvervoer gebruik maken van driedimensionaal luchtruim om transport congestie op de grond te verlichten.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten