Wereld Tapas Dag valt dit jaar op 15 juni!

Wereld Tapas Dag valt dit jaar op 15 juni

Inhoudsopgave

De Wereld Tapas Dag vindt dit jaar voor de derde keer plaats; wereldwijd wel te verstaan, want in Spanje wordt deze dag al sinds 2010 georganiseerd. Voorheen vond deze smaakvolle dag jaarlijks plaats op 29 september. In 2015 besloot Turespaña om er een internationaal event van te maken en toen werd de Wereld Tapas Dag op 22 oktober in maar liefst 17 landen gevierd met o.a. presentaties en tapas-proeverijen waaraan 292 restaurants hun medewerking verleenden.

Wereldwijd
In 2016 heeft men besloten om de Wereld Tapas Dag voortaan zowel in Spanje als in de rest van de wereld op dezelfde dag te houden en wel op de derde donderdag in juni van elk jaar. Voor 2017 betekent dit dat de Wereld Tapas Dag op 15 juni zal plaatsvinden.

Culinaire activiteiten
Wereldwijd zullen in vele steden over de hele wereld vele activiteiten zijn op 15 juni, zoals proeverijen, show cooking, activiteiten op lokale markten … en restaurants over de hele wereld bieden die dag een speciaal tapasmenu aan. Zo ook in Nederland en hier zullen verschillende restaurants gedurende de hele week (12-18 juni) of zelfs de hele maand juni een Spaanse tapas-aanbieding op de kaart hebben.

Wereld Tapas Dag
Wereld Tapas Dag: een soort van ‘mini-cuisine’ typisch voor Spanje, delend met anderen en samen ‘genietend van het moment’. Tapas zijn kleine porties eten of beter gezegd een soort van aperitief. Ze worden meestal genuttigd met bier, wijn of cider en op verschillende manieren geserveerd: koud, warm, op brood, in schaaltjes van aardewerk… Hoewel tapas eigenlijk bedoeld zijn om de eetlust op te wekken voor het eten of als hapje bij middagborrel kunnen ze de hoofdmaaltijd vervangen als je er meerdere van opeet. En vergeet daarbij niet de tapa-specialiteit van het huis te proeven.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten