Airbnb viert Kattendag met ‘purrfecte’ overnachtingen

Airbnb viert Kattendag met ‘purrfecte’ overnachtingen

Inhoudsopgave

Ter ere van Internationale Kattendag zet Airbnb de top vijf beroemdste katten op het platform in de spotlight. Van Berlijn tot Tokio, de best beoordeelde huizen met katten worden onthuld. Wat maakt deze katten een supurrhost? Hun baasjes delen de geheimen!

Sue en haar kat Kooky – Prachtig appartement in Londen

In een knusse kamer met felgekleurde gordijnen middenin Londen ontvangen Sue en haar kat Kooky gasten van over de hele wereld. De Big Ben is te horen vanuit de tuin maar de echte attractie is de haarbal Kooky. ‘Kooky is tien jaar oud. Ik kocht hem van een eigenaar die allergisch werd voor zijn fijne haar. De meeste gasten die ik ontvang zijn zelf kattenbezitters en vinden het fantastisch te overnachten bij hun vakantiekat. Kooky geniet intens van de aandacht en vindt dat gasten bevoorrecht zijn om met hem tijd te kunnen doorbrengen. Waar het eigenlijk op neer komt: Kooky is de eigenaar van de flat en wij hebben geluk met een host als hij.’- Host Sue

Ashley en haar kat Chica – Lila bungalow in Oregon

In een pittoresk lila huisje ontvangen Ashley, haar Golden Retriever en kat Chica gasten die Oregon komen verkennen. Chica heeft een lange reis gemaakt voordat zij een Airbnb kat werd. ‘Chica komt uit Mexico en is ongeveer tien jaar oud of ouder. Ik ontmoette haar in een hotel waar ik in 2009 in Baja verbleef. Ze was de zwembadkat en de barman gaf haar eten. Een paar jaar later veranderde het hotel van eigenaar en moest Chica weg. Toen heb ik haar overgenomen. Soms kom ik ‘s avonds thuis en is ze met gasten aan het knuffelen terwijl ze samen naar een film kijken!’- Host Ashley

Thor en zijn katten Perejil en Chupa – Kattenhuis in Berlijn

In dit moderne huis in Berlijn heb je niet één maar twee vakantiekatten Chupa en Perejil. Volgens baasje Thor is het hebben van katten juist een reden voor mensen om een Airbnb te boeken. ‘Chupa is een volumineuze, enorme kat. Ik heb haar verlaten en half uitgehongerd gevonden. Sindsdien eet ze alles alsof het haar laatste maaltijd is. Perejil, Spaans voor ‘Peterselie’, heb ik 14 jaar geleden gevonden. Hij was een verloren en bange kitten met een gebroken staart, verstopt in een groentekraam – vandaar zijn naam – in het centrum van Buenos Aires. Perejil is een echte Argentijn: hij eet niets anders dan vlees, geen vis, dank je. Echt niet!’- Host Thor

Janine en haar kat Sansa – Lichte loft in Sydney

Janine woont in een omgebouwd magazijn, wat doet denken aan New York. Op een ontzettend handige locatie in Sydney verwelkomt ze gasten met haar kat Sansa. ‘Sansa is 5 jaar oud. Een vriend waarmee ik werkte, nam een zwerfkat mee die kittens had. Ik ging naar hen kijken en nam uiteindelijk Sansa mee naar huis. Sansa houdt ervan om op te scheppen voor gasten, met overdreven rekjes, waardoor ze hoopt extra aaitjes en foto’s te krijgen. Ik kan het mis hebben, maar ze houdt goed in de gaten of ik haar zie’- Host Janine

Wakana en haar katten Ghin en Sumire – Vredig Shibuya huis in Tokio

Wakana zet zich in voor de katten die in de steek worden gelaten door hun vorige eigenaren. Met haar katten Ghin en Sumire, die ze van de dierenbescherming kreeg, verwelkomt ze haar gasten liefdevol. ‘Ghin was eerst een schuwe kat totdat ik meer vriendelijke gasten ontving. Beide katten hebben in de loop der jaren vertrouwen opgebouwd en genieten nu van alle aandacht.’ – Host Wakana.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten