Europa-Park staat in 2018 in het teken van ‘Vive la France’

Europa-Park staat in 2018 in het teken van ‘Vive la France’

Inhoudsopgave

Het Franse themagebied in Europa-Park krijgt in 2018 een nieuwe uitstraling. In de opvallende 45 meter hoge zilveren bol van dit parkgedeelte kunnen bezoekers vanaf deze zomer kiezen uit twee nieuwe achtbanen: de ‘Eurosat CanCan Coaster’ of de virtual reality-versie.

Een geheel nieuwe façade zal daarbij de rijke Franse cultuur weerspiegelen. Daarnaast neemt Beertje Paddington zijn intrek in Duitslands grootste attractiepark. Dagelijks zal hij schitteren in de nieuwe ijsshow. Nog een kinderboekenheld komt tot leven: Jim Knopf wordt het nieuwe thema van de attractie ‘Old 99’. Tenslotte telt ook het showprogramma van 23 uur per dag weer vele nieuwe shows.

In 2018 gaat alle aandacht uit naar het Franse themagebied. De grote bol die sinds 1989 hier staat krijgt na 80 miljoen bezoekers een compleet nieuwe indoor achtbaan en treinen. De nieuwe coaster krijgt de naam ‘Eurosat CanCan Coaster’. Er komt tevens een apart station voor gasten die de achtbaan met een VR-bril willen beleven: ‘Eurosat Coastiality’. Het verloop van de 900 meter lange achtbaan zal weinig afwijken van de oude baan die nog ontworpen is door de grondlegger van het park, Franz Mack.

Vóór de achtbaan komen gevels die de gouden tijden van de Franse hoofdstad laten herleven. Een perfecte replica van de façade van het variététheater Moulin Rouge neemt de bezoekers mee naar de Belle Epoque en bereidt hen voor op een rit in de Eurosat CanCan Coaster. De Franse CanCan-dans is in 1830 ontstaan en wordt in de Moulin Rouge in de wijk Montmartre nog dagelijks opgevoerd. Europa-Park en Moulin Rouge zijn voor deze nieuwe attractie een samenwerking aangegaan.

Achter een andere gevel komt het souvenir- en curiositeitenwinkeltje van Madame Freudenreich. Gezellig ingericht in Elzasser stijl, maar met een geheim… Weinigen weten dat ze achter haar winkeltje stiekem dinosaurussen houdt. In het water vóór de gebouwen krijgt een bistroboot een ligplaats. Genietend van een hapje en drankje kun je hier bijkomen van je belevenissen, maar heb je ook prima zicht op de fonteinenshow die meerdere keren per uur op de klanken van Franse muziek wordt opgevoerd.

In het aangrenzende Duitse themagebied krijgt de attractie ‘Old 99’ een nieuw thema. Vanaf de start van het nieuwe seizoen nodigen hier de bekendste treinmachinist van Duitsland, Lukas, en zijn beste vriend Jim, kinderen uit voor een opwindend ritje per locomotief door Lommerland. ‘Jim Knopf’ is bij de oosterburen een populaire kinderboekenserie van schrijver Michael Ende.

Naast de ‘Eurosat Coastiality’ kun je ook op de ‘Alpenexpress’ kiezen voor een rit met een virtual reality-bril. In 2018 heb je er de keuze uit verschillende verhalen. Behalve ‘Beertje Paddington’ kun je kiezen uit ‘Het geheim van Slot Balthasar’, ‘Sky Explorers’, ‘Schellen Ursli’ en nu ook ‘Alpha Mods P.D’. In dit laatste verhaal ga je met futuristische politieauto’s op boevenjacht.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten