Slechts 1% van de passagiers claimt vergoeding

Slechts 1% van Nederlanders claimt vergoeding bij vertraging

Inhoudsopgave

Nederlandse vliegtuigpassagiers hadden in 2016 in totaal recht op 90 miljoen euro aan compensatie, zo meldt AirHelp, een start-up die opkomt voor de rechten van vliegpassagiers. Maar ongeveer 1 procent van de Nederlanders maakte daadwerkelijk gebruik van hun recht op compensatie door vertraging, annulering of overboeking.

Vergoeding van 600 euro

Passagiers die vlogen vanaf Schiphol lieten afgelopen jaar gemiddeld 351 euro per persoon liggen door geen vergoeding te claimen. In 2016 kampten ruim 260.000 passagiers, die vlogen van of naar Nederland, met vertraging, annulering of een overboeking. Zo blijkt uit statistieken van AirHelp. Volgens de EU-wetgeving hebben de Nederlandse reizigers recht op een vergoeding die kan oplopen tot maximaal 600 euro. Dit hangt af van de afstand van de vlucht.

Weinig overboekingen

Het claimbedrijf meldt dat er in 2016 bij minder dan 1 procent van de Nederlandse claims bij AirHelp sprake was van een overboeking. In de Verenigde Staten ligt dit percentage veel hoger.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten